• De hokken

  Het kweekhok is een hokje van 1,6 x 1,6 meter plus een ren van 3 x 1,6 meter. De kweekkoppels komen nooit los.  Lees meer

  Het vlieghok

  De duiven zijn gehuisvest in 3 tuinhokken. Het vlieghok, waarop ze met 16 koppels totaalweduwschap spelen, zit via de bijkeuken meteen aan het woonhuis vast. Dit hok bestaat uit 2 afdelingen van elk zo'n 1,6 x 2,5 meter. In de eerste afdeling zijn 16 broedbakken geplaatst; 12 tegen de achterwand en 4 onder de klep tegen de voorwand. Terwijl in de andere afdeling alleen een loketkast hangt. Om het onderling paren van de duivinnen tegen te gaan worden hier de duivinnen door de week in de broedbakken opgesloten terwijl de doffers zich in de afdeling met de loketkast moeten vermaken. Alles volgens het systeem dat de Gebr. Breman destijds hebben ontwikkeld.

  Hok voor de jonge duiven

  Voor de jonge duiven hebben de gebroeders de beschikking over een hok in de garage. Dit hok is verdeeld in twee afdelingen. Een afdeling van 1,7 x 2 meter voor ongeveer 22 winterjongen en een afdeling van 2,2 x 2 meter voor ongeveer 35 latere jongen. Voor het hok langs zit nog een rennetje van een meter diep die voor de o zo belangrijke frisse lucht bij de jongen zorgt. De latere jongen zijn dit jaar voor het eerst enigszins verduisterd. Dit is echter nog niet succesvol gebleken want de vroege prijzen met de jongen werden vrijwel allemaal behaald met de rond de kerstdagen geboren winterjongen.

 • De kracht

  Kweekhokken

  De kracht van de gebroeders zit hem duidelijk in het kweekhok. De kwekers komen van gerenommeerde duivenliefhebbers: Jos van Limpt 'De Klak', Louis van Loon, gebroeders Borgmans, Dick Postma en Fernand & Koen Marien. Uit de vliegers wordt vrijwel nooit een jong gekweekt voor eigen gebruik. De jonge duiven en dus ook de latere vliegduiven komen voor bijna 100% uit de kweekduiven! Deze kweekduiven zijn veelal aangeschafte duiven welke zelf nooit gevlogen hebben.

  Dit in overweging nemende, moeten de gebroeders toch wel iets meer van een duif kennen dan een doorsnee liefhebber. Want om twee duiven, uiteraard met goede voorouders, die zelf nooit gevlogen hebben samen te zetten en hieruit goede duiven te kweken is bijzonder moeilijk. Maar de gebroeders doen niet anders!

  Het kweekhok bestaat momenteel uit 20 koppels. Hierbij zit momenteel slechts 1 duivin welke door haar vliegprestaties een plaats op het kweekhok heeft verdient.